Kontaktinformasjon : (+47) 22 25 94 60 post@feral.no

Historie

felar_messe

VÅR HISTORIE

I 1954 ble Maskin A/S Feral stiftet av Rolf Ingebrigtsen på Frogner i Oslo. Til å begynne med var produksjonen luftsylindere og luftventiler. Senere ble produksjonen flyttet til Schous plass på Grünerløkka, og i 1962 var det tre ansatte i tillegg til Ingebrigtsen. Etter hvert ble produksjonen utvidet med sluseventiler og bronseventiler til Kvaerner Bruk, samt hydraulikk til norske papirfabrikker.

syse1_feral

INTERNASJONAL EKSPANSJON

Ekspansjonen fortsatte, og kontoret ble flyttet til Thorvarld Meyers gate. Nye produkter kom til, som elektrohydrauliske styringer til Statkrafts fordelingstasjoner over hele Norge. Over tusen slike ble levert gjennom Drammens Armatur Fabrikk. Med nye agenturer i Tyskland, Sveits og Italia ble produksjonen flyttet til Rødtvedt industriområde. Produksjonen gikk mot hydrauliske og pneumatiske aktuatorer til skipsindustrien. Etter hvert leverte vi komplette anlegg til skipsverft, båter og plattformer.

Ny start på magnor-kongsvinger_red

NY START PÅ MAGNOR / KONGSVINGER

På slutten av 80-tallet var det opp mot 20 ansatte i bedriften, men nedgangstider og sviktende helse hos eier Rolf Ingebrigtsen førte til oppsigelser. Maskinparken ble redusert og I 1988 kjøpte Kolbjørn Arne Reistad opp alle tegninger, halvfabrikat og produksjonsmaskiner, og Feral drev videre med tre ansatte fram til 2010, hvor selskapet ble oppkjøpt av nåværende eiere. Året etter flyttet hele virksomheten til Magnormoen industriområde ved Kongsvinger. Nytt ordre og lagerhåndteringssystem ble også implementert i løpet av 2011. I 2012 ble hele tegningsarkivet med over 5500 tegninger digitalisert, og tidligere konstruksjoner ble utviklet videre på ny moderne 3D platform. I 2018 inngikk Feral avtale med BoschRexroth som salespartner i samme moment hvor dem la ned sin produksjon av hydraulikksystemer i Norge. I dag fungerer samarbeidet slik at Feral utfører design i tett samarbeid med BoschRexroth, hvor all produksjon blir utført på Magnor basert på komponenter fra BoschRexroth.